Robert Obert: Profetia Urbana II, 17 Ianuarie, 7PM, @Kube Musette

Robert Obert: Profetia Urbana II, 17 Ianuarie, 7PM, @Kube Musette

Bucuresti, 16 – 23 ianuarie 2017 – Robert Obert expune Profetia Urbana, Capitolul II (intro) – Visare, in Kube Musette

Vernisajul expozitiei are loc in data de 17 ianuarie, la ora 19.00

Profetia Urbana este un concept care a iesit la lumina pentru prima data in 2014, sub forma unui album de banda desenata, fiind primul volum dintr-o serie de 3, precedat de interventii discrete in spatiul urban. Dupa o perioada mai lunga de acumulare Robert Obert pregateste continuarea povestii prin materializarea acesteia intr-un nou album in format print, dar si extiderea conceptului Profetiei Urbane, asa cum a fost gandit initial.

Expozitia de fata reuneste vizualuri deja cunoscute din prima parte a variantei de banda desenata din Profetia Urbana cu elemente noi, din acelasi registru, dar si din alte medii, propunand extinderea conceptului pe diferite tipuri de suport si portarea treptata catre cat mai multe moduri de exprimare. In procesul de aprofundare si cautare Robert a simtit nevoia sa aduca la viata in mai multe feluri personajele din universul Profetiei Urbane, ajungand sa le cunoasca mai bine prin intermediul acestei diversitati stilistice.

Robert Obert este un artist vizual care traieste si lucreaza in prezent in Bucuresti. Are o experienta diversa acumulata in timp, realizand ilustratii, benzi desenate, key visuals pentru evenimente sau festivaluri si multe alte provocari care ii slefuiesc personalitatea artistica permanent. Obiectivul este sa transmita pe cat poate mesajele sale trecute prin filtrele perceptiei personale, toate acestea prin intermediul manifestarilor artistice.

parteneri: Experimentalist.ro provoked by Grolsch, Corcova Roy & Damboviceanu Winery

INTRARE LIBERA

Robert Obert: Profetia Urbana II, 17 Ianuarie, 7PM, @Kube Musette

Kube Musette pare sa fie o galerie de arta, insa nu este una.

Pe Calea Victoriei 114, intalniti un spatiu care a fost inchiriat de catre compania Musette, odata cu infiintarea magazinului Musette aflat imediat langa Kube Musette. Poate parea ciudat pentru public sa descopere ca o companie care produce incaltaminte si accesorii de lux este implicata cultural si sponsorizeaza un astfel de proiect. Cristina Batlan (fondator Musette) si-a dorit sa sprijine si sa incurajeze artistii contemporani, sa le ofere un loc in care sa se manifeste, sa se exprime, sa fie vazuti. Asa a aparut acest proiect. Este un alt mod prin care Musette contribuie in societate si ne bucura ca acest loc a starnit interes si ca este un cadru deosebit in peisajul bucurestean. Spatiul are, intr-adevar, un aer usor underground dat de peretii de caramida acoperiti doar de lavabil alb. Motivul pentru care nu a fost amenajat intr-un mod anume, este ca ne-am dorit ca acest loc sa apartina tuturor, decorul sa nu constranga artistul, ci sa faciliteze un transfer de personalitate intre artist/expozitie si el. Orice artist expune in Kube are dreptul sa amenajeze, chiar sa modifice spatiul dupa bunul lui plac, atata vreme cat la iesire, totul este adus la forma initiala.

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *