Cheie Mario Kuibus

Proiectul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF ajunge in Cluj

Gradient Design Dorin Stefan

Anul acesta, in luna mai, s-a desfasurat in Bucuresti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat sapte mari designeri si arhitecti romani, atat prin expozitia centrala ce a avut loc la Uanderful, cat si prin conferinte si workshopuri ce s-au desfasurat la sediul ANAV (Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane). Luna aceasta, proiectul va fi implementat in Cluj, vernisajul acestuia avand loc la Casa Boema, pe 8 octombrie, orele 19:00,  urmand ca expozitia fie deschisa publicului timp de o saptamana, intre 9 si 18 octombrie, la Sala Polivalenta.

In Vino Veritas Mihai Popescu

Accesul se face pe baza bratarilor ce pot fi ridicate de la Casa Boema sau pe baza confirmarii prezentei la adresa [email protected].

Cluj este al doilea oras din tara in care proiectul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este prezentat, dupa lansarea din luna mai a acestui an la Bucuresti, urmand sa se desfasoare apoi in Iasi, pe 23 octombrie, iar in Timisoara, pe 6 noiembrie. Vernisajul va fi urmat de cate o expozitie, ce va fi deschisa publicului timp de o saptamana, in fiecare oras.

Investigatie Robert Marin

Inima” proiectului a fost renumitul designer Marcel Klamer, nascut in Romania si “adoptat” de Germania, care a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa si din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres si membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.

NINO, NINO Stefan Barutcieff
Daca nu poate fi realizat prea usor “Fabricat in Romania”, se poate “Gandit in Romania”. Asadar, Instalart a invitat sase arhitecti si designeri care sa-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput cate o instalatie pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, sustinuta de partenerii Instalart, astfel:

Dorin Stefan | Gradient De Design powered by Uanderful

Mario Kuibus | Cheie powered by BASF

Robert Marin | Investigatie powered by Brikston

Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari

Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier

Stefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont /Corian

Pop Icon Design Icon Corvin Cristian

Evenimentul este sustinut de BASF, sponsor principal. BrikstonDuPont /CorianCampariM1.Crama Atelier sunt cei sase sponsori care au ales sa se identifice cu cei sase arhitecti. Mocheta Glamour Floors si Delta Studio completeaza lista de sponsori.
Partenerii si prietenii Instalart sunt: Primaria Cluj Napoca, Sala Polivalenta Cluj, Casa BoemaUanderfulBiutifulFratellini,  ANAV GalleryASC Systems San PelegrinoEkeroȚirdei Law OfficeKaustikGrippleBenjamin MooreSano LandFundatia RubinOsiris FilmVertigo Metal Design, HomeworksAvantgraphoSaikoTwins StudioComodimSfera Plastic Design, Inox Style, iar cei ce fac cunoscut proiectul sunt: ZeppelinIglooDesignistArhitecturaArhiforumArhitextArt ClueArt Out – Revista de arta, arhitectura, patrimoniușirestaurareVeioza ArteDesignandlovingitMake a PointMolecule FBucharest TipsTataiaELLEGlamourELLE DecorationModernismSenso TV – Televiziune onlineBucharest Design CenterBucharest Tips,Vice. Recomandat de Kiss FM.

Puteti urmari evolutia proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF pe: www.instalart.ro si www.facebook.com/InstalArt3D.

Poster CLUJ

Leave a reply

Your email address will not be published. Reguired fields are marked *